joi, 15 februarie 2018

Intalnire profesionala pe probleme de urbanism la Deva-jud.Hunedoara

ÎNTÎLNIRE PROFESIONALĂ din cadrul PREGĂTIRII CONTINUE pe PROBLEME de URBANISM- DEVA 2018.02.14

ÎNTÎLNIREA PROFESIONALĂ din cadrul PREGĂTIRII CONTINUE cu specialiștii/responsabilii pe probleme de URBANISM și AMENAJAREA TERITORIULUI din administrația locală/județeană și cu specialiștii cu drept de semnătură RUR din jud. Hunedoara, organizată de RUR- Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Vest împreună cu C J Hunedoara, a avut loc în Sala “Reduta” a Teatrului de Arta din Deva în data de 2018.02.14 ora 11.


Fig.1. Imagini din timpul intalnirii/dezbaterii

Temele discutate, rezultate din analiza punctelor slabe (în cadrul CTATU CJHU) ale documentațiilor de urbanism și amenajarea teritoriului, au urmărit 4 subiecte majore și anume: rolul specialiștilor/responsabililor în administrația locală/județeană, a celor care  gestionează fonduri europene și legătura cu Observatorul Teritorial; 2) Delimitarea zonei pe care se întocmește un PUZ (pentru a se elimina utilizarea eronată a documentațiilor pe o singură parcelă), rolul esențial al Planului de Acțiuni (care este semnat de Primarul Unității Administrative Teritoriale/UAT-ului), al Bugetelor Anuale/Multianuale, în punerea în practică a documentațiilor de urbanism și rolul specialiștilor/responsabililor din administrația locală/județeană; 3) Rolul Spațiului Verde în dezvoltările imobiliare rezidentiale, în contextul marilor schimbări climatice, ca factor principal al dezvoltării sociale echilibrate și al ecologiei sustenabile; 4) Echiparea obligatorie cu rețele edilitare a dezvoltărilor imobiliare rezidențiale, cu respectarea regimului juridic/tehnic/economic al drumurilor aferente.
La discuțiile pe aceste 4 teme propuse de noi, a mai apărut și o altă temă (evidențiată ca esențială pentru specialiștii invitați la eveniment, ceea care privește calitatea actului de dezvoltare spațială sustenabilă) și anume cea a necesității urgentării finalizării ridicărilor topo cu indicarea proprietăților publice/private din cadrul UAT-urilor.
La eveniment, pe lîngă organizatori (arhitectul șef al județului Hunedoara- dna Amelia Andrei, reprezentantul RUR pentru Regiunea de Dezvoltare Vest România – prof.dr. arh. Radoslav Radu) au participat peste 70 de specialiști din județ.
Evenimentul a fost precedat de o întîlnire cu dl. Andronache Daniel, vicepreședinte al CJHunedoara ce coordonează activitatea Direcției Arhitectului Șef.

Radoslav Radu
2018.02.14 - Timișoara  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu