luni, 6 mai 2019

„Acuarele romane” – expoziție inedită în Café Klapka





Pete de culoare și povești. Istorii plastice spuse și puse pe pânză ori hârtie. Aproape 50 de lucrări semnate de peste 20 de plasticieni italieni. Este vorba despre un proiect pus la punct, inspirat, de Asociația Acuareliștilor din Roma. Demersul lor artistic se concretizează într-o expoziție găzduită vreme de aproape o lună de Casa Artelor din Timișoara.
Putem spune, fără să greșim, că expoziția „Acuarele romane”, găzduită de Café Klapka din cadrul Casei Artelor, este un demers deopotrivă inedit și special. Și asta pentru că reunește în același spațiu expozițional un număr mare de acuareliști italieni aflați pentru prima oară în Timișoara. Trebuie remarcat faptul că expoziția are și un supratitlu: „Roma chiama Timișoara”. Și asta pentru că întâlnirea de la Timișoara este de fapt un pretext pentru un demers similar dedicat artiștilor timișoreni care vor expune la Roma.” – spun organizatorii evenimentului.
Expoziția „Acuarele romane cuprinde lucrările artiștilor: Caito Nicolo, Castiglione Claudio, Cerchiara Elio, Corrado Angelo, Di Rienzo Maria, Dolcini Patrizia, Falasca Claudio, Galassi Amedeo, Gann Karen, Genovesi Enrico, Giammaria Cristina, Grifoni Luisa, Kecher Sieglinde, Lucatoni Cinzia, Monaco Tonino, Palesanti Enza, Petrangeli Roberta, Piccione Daniela, Rago Laura, Spadaro Marina, Torcio Donatella și Vetromile Eleonora. Invitați speciali ai evenimentului sunt: arh. Oprișan Vasile și arh. Gheorghe Gârleanu.
Vernisajul expoziției „Acuarele romane” are loc joi, 9 mai, de la ora 19.00. Lucrările stau pe simeze până în 29 mai.
Evenimentul este organizat de Asociația Acuareliștilor din Roma și Asociația Expose Architecture, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, Consulatul Onorific al Italiei la Timișoara, Registrul urbaniștilor din România, Confindustria Romania și Camera Italiană de Comerț pentru România. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu