miercuri, 31 ianuarie 2018

Intalnire arhitecti sefi de judet/municipii si decernare diploma de excelenta

COMUNICAT PRESĂ

Registrul Urbaniştilor din Romania - Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Vest vă invită vineri, 02.02.2018, la ora 11, în Sala de Consiliu a Direcției Județene pentru Cultura Timiș, str. Ep. Augustin Pacha nr.8, Timișoara, la decernarea DIPLOMEI DE EXCELENȚĂ  în REGENERAREA PATRIMONIULUI CULTURAL, „Asociației LOCUS“,  Oanei Chirilă - lidera colectivului, pentru “HERCULANE PROJECT”, care are scopul reactivării centrului istoric  al Băilor Herculane, jud. Caraș- Severin, România.

Acțiunea noastră se înscrie în seria de Diplome de Excelență acordate anul acesta de RUR- Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Vest România, dedicată Anului European al Patrimoniului Cultural - 2018, instituit de Parlamentul European. Acest eveniment reprezintă o excelentă oportunitate de a cunoaşte şi de a înţelege rolul patrimoniului cultural al zonei noastre în promovarea sentimentului de apartenenţă la un spaţiu european comun, de informare, educare şi sensibilizare a comunităților locale pentru a permite politicienilor/cetăţenilor (de orice vîrstă), oamenilor de afaceri, etc. să se implice în acţiuni de protejare ale acestuia. Propunerea grupului, pentru reactivarea centrului istoric al orașului balnear, este însoțită de strategii de regenerare a întregului si a diferitelor obiecte de patrimoniu din zonă, începînd cu stoparea degradării  imobilului “Băile Neptun”.  



Evenimentul va fi urmat de o discuție aplicată pe probleme de planificare spațială (ca primă etapă) cu arhitecții șefi ai administrației județene și locale din Regiunea de Dezvoltare Vest în care se vor analiza unele aspecte existente pozitive/negative în definirea/ aplicarea PUZ-urilor, în echiparea lor cu spații verzi și rețele edilitare/rutiere și găsirea de soluții pragmatice în evitarea unor tendințe eronate. Acțiunea se va derula în timp și prin discuții cu specialiștii cu drept de semnătură din fiecare județ al regiunii noastre.

prof. dr. arh. Radu Radoslav - Reprezentant RUR pentru Regiunea de Dezvoltare Vest

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu