marți, 11 iunie 2013

Premiu international MA PRIZE 2013 Atlanta pentru Colonia Vesela-Petrosani




Asociatia “Colonia Vesela” coordonata de student arhitect Mihai-Ionut Danciu isi propune sa abordeze problemele cartierului Colonie din municipiul Petrosani, Valea Jiului, prin gestionarea raportului dintre mediul construit, utilizatori si beneficiari. Drept urmare a fost elaborata o platforma  program de “Urbanism participativ” si “Arhitectura sociala” constand in implementarea diverselor proiecte, cu participarea directa a comunitatii.


Asociatia propune urmatoarea structura de interventie:
1. Aplicarea unor studii sociologice si perceptive a mediului inconjurator.
2. Identificarea, selectarea si clasificarea nevoilor comunitatii.
3. Evaluarea potentialului cartierului de a raspunde nevoilor si identificarea resorturilor externe care pot crea plus valoare.
4. Elaborarea VIS-ului: Viziune, Identitate si Strategie.
5. Identificarea potentialilor parteneri si stabilirea parteneriatelor.
6. Implementarea proiectelor dupa strategii elaborate.
7. Analize periodice, remedierea unor aspecte, extragerea unor concluzii si avansarea la pasul urmator: nevoi de ordin superior.
Asociatia desfasoara in prezent 6 proiecte care implica studenti, cadre didactice si profesionisti din domeniile: urbanism, arhitectura, design, GIS, asistenta sociala, cler ecleziastic, economie, administratie publica, sociologie etc.
Obiectivele, modul de abordare, proiectele, au fost promovate si prin participarea unui grup de studenti din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu Bucuresti”  la atelierul de arhitectura sociala si urbanism participativ: ”Share-Participa!”coordonat de student arh.Mihai-Ionut Danciu si conf.dr. arh. Radu Radoslav (presa locala) .



Viziunea intregului proces (coordonat de stud.arh.Mihai-Ionut Danciu si conf.univ.dr.Radu Radoslav) a fost premiata in cadrul competitiei Modern Atlanta Prize 2013 cu premiul II-500$ ( Atlanta 2013).
Acesti bani vor fi utilizati pentru fabricarea modulelor SHARE, alaturi de alte fonduri atrase.
Premiul a sporit increderea asociatiei si a comunitatii in demersurile elaborate. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu